Wibax åkte ur allsvenskan efter sex raka säsonger. Att Magnus Stenström, som kapten över skutan, hoppar av ett sjunkande skepp vill han dock inte hålla med om.

– Nej, inte alls. Jag har funnits med i ledarroll i bra och sämre sportsliga tider under drygt femton säsonger. Den senaste tog extra hårt på krafterna av många olika anledningar och när rätta energin, drivet inte finns där längre är det bättre att någon annan tar över, förklarar han.

Wibax siktade på att kvala uppåt inför säsongen. Istället blev det en resa strax ovanför nedflyttningsstrecket fram till sista omgången när man också åkte ur.

Artikelbild

| Magnus Stenström kliver av som tränare för Wibax.

– Vi hade ju länge allt i egna händer, men vinner man inte över en nykomling (Bele) hemma och två bortamatcher mot redan nedflyttningsklara lag (R.I.G och Sundsvall) kanske man inte heller är värda nytt kontrakt, kommenterar han.

Många av klubbens supporters menade att den defensiva varningsklockan klämtade tidigt för Wibax. 

– Visst saknade vi ett par rutinerade etablerade backpjäser, men det var offensivt vi svek när det skulle avgöras, hävdar Magnus.

Kvalserierna mot Djurgården och Thorengruppen våren 2016 glömmer han inte i första taget i minnenas Wibaxallé.

– De kvalserierna, 2-1 i matcher mot Djurgården och 1-2 mot Thorén visade också vilka små marginaler det ofta handlar om i innebandyn. Vi hade en liten marginal med oss mot Djurgården och en liten mot oss mot Thorén. Det är ju också så sporten fungerar, kommenterar Magnus.

Apropå små marginaler kan bortamatchen mot Salem vara den som främst avgjorde Wibax öde den här säsongen.

– Ja, vi fick en tuff, ofattbar utvisning mot oss.Salem avgjorde i slutsekunderna och visst kan det ha varit helt avgörande. Det bjöd in Salem i kampen kring strecket, men det känns fel att skylla en hel säsongs misslyckande på en enstaka blåsning. Vi hade som sagt allt i egna händer, menar Magnus.

Några av Wibaxspelarna tillhörde allsvenskans absoluta elitskikt. Frågan många ställer sig är om namn som Erik Nilsson, Oskar Forsgren, Tobias Wiklund och Markus Renberg stannar.

– Jag har ingen aning vad gäller just de killarna, men ett par ur årets trupp får nog ses som förlorade. Det brukar alltid vara så, kommenterar Magnus.

Alltid i Wibax får dock ett avbrott när det gäller Magnus Stenström.

– I alla fall för den här gången. Vi får se hur det blir säsongerna längre fram, avslutar han.