Uppsving för hockeyn i Arvidsjaur

Det var inte många år sen Arvidsjaurs hockeyherrar förde en tynande tillvaro. Ett problem som idag verkar vara avhjälpt.

Motivation och engagemang är vad som driver MG Arvidsjaur framåt.

Motivation och engagemang är vad som driver MG Arvidsjaur framåt.

Foto: Sofie Abrahamsson

Arvidsjaurs kommun2019-10-16 11:18

Förr: MG Arvidsjaur tampades med problem som att hitta tillräckligt många spelare för att kunna åka på match. 

Nu: närmare 30 spelare ingår i A-lagstruppen, och 16 av dem har ångat på med försäsongsträning i år. 

Något har hänt inom hockeyn i Arvidsjaur, och om det stavas Johan Renberg låter vi vara osagt - men mycket pekar ditåt. 

Klingar namnet bekant? Han var förr lagkapten för K4 IF:s herrlag i innebandy, men fick sluta spela på grund av en knäskada. Renberg är relativt grön som hockeytränare och kom in så sent som under förra säsongen. 

– Det blev väldigt tomt efter innebandyn, förstås, när man är van att vara i ett lag och träna ofta. Här får jag en del av det, även om det är ovant att stå på sidan av planen. Det kan vara nog så frustrerande ibland, skrattar han. 

Förra säsongen slutade man trea i sin serie, bara tre poäng från att få kvala till fortsättningsserien i tvåan. Vittringen gav blodad tand.

– Vi har ett mål om att vinna varje match i år. Laget känns motiverat, och det är också varför det känns kul att ägna så mycket tid till det här. Vi tränar tre kvällar i veckan och har i regel match varje helg. Då vill det till att folk vill vara med!

MG Arvidsjaur har matchpremiär hemma mot Storumans IK på fredag.

– Vi spelade två matcher mot dem i fjol. En där vi vann stort, och en där vi förlorade med ganska mycket. Så det kommer bli ett spännande möte. Storuman är inga man skojar bort, säger Johan Renberg. 

Johan Renberg är A-lagets tränare sedan förra säsongen. Han känns närmast igen som f d lagkapten för K4 IF:s innebandyherrar.
Johan Renberg är A-lagets tränare sedan förra säsongen. Han känns närmast igen som f d lagkapten för K4 IF:s innebandyherrar.
Karta: Ishallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!