Innan förlusterna mot Frölunda hade Luleå inte förlorat två raka sedan januari då Färjestad vann i förlängning med 5–4 och sedan också Skellefteå, 3–2.

Sedan dess har Luleå med ett enda undantag varit uppe och studsat på vinnarspåret fram till i söndags när Frölunda vann rättvist i sudden death i Coop Arena.

Släkten är ofta värst heter det ju och tisdag afton var det tidigare Luleåspelaren Jonathan Sigalet som med ett skott från blå spräckte målvakten Joel Lassinanttis nolla. Spiken i kistan hamrades sedan in av Ponthus Westerholm, Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglunds adept från tiden i Brynäs. Att sedan Frölundatränaren Roger Rönnberg kan sitt gamla lag Luleå utan och innan är en stark faktor som talar för Frölunda som finallag. Men jag vill först se ett lag i årets SHL-upplaga som vinner en sjumatchersserie mot Luleå innan jag tror på det.

PIF-spetsen Madelen Janogy fick en halvtimme sammanlagt i blågult i matcherna mot Tyskland och Österrike. Under de minuterna hann hon tydligen skapa mer än vad ett par av truppens mittfälts och anfallspjäser fixar under en hel vår eller höstomgång i allsvenskan. Given i VM-truppen? Det återstår att se...

Apropå blågult åkte Damkronorna ut ur VM:s A-grupp igår. Skräll? Nej, inte alls!