+ Banan

Royal Portrush har varit en British Open-bana tidigare – men det var för hela 68 år sedan. 1951 var den senaste gången tävlingen spelades i Portrush på Nordirland och då var det Max Faulkner som vann. Banan, som är delvis är ombyggd sedan dess, sträcker sig 6 715 meter och pargränsen är 71 slag.

+ Hemmafavoriten

Utan tvekan: Rory McIlroy. Nordirländaren känner banan väldigt väl och när han var 16 år gjorde han här en runda på fantastiska 61 slag. Sedan dess har han bland annat vunnit 16 tävlingar på PGA-touren och för fem år sedan fick han även lyfta Claret Jug-pokalen efter British Open-segern på Royal Liverpool.

+ Andra favoriter

Någon av de tio främsta på världsrankningen, det är väl en bra gissning, säger svenske Alexander Björk.

Vilket innebär exempelvis världsettan Brooks Koepka, USA, tvåan Dustin Johnson, USA, trean McIlroy, sjuan Francecso Molinari, Italien, åttan Jon Rahm, Spanien...

+ Majorformen

Seger i PGA-mästerskapet, tvåa i US Masters och i US Open... Vem det handlar om? Brooks Koepka, så klart. Den amerikanske världsettan har haft en finfin förmåga att vara i gott slag när det har varit dags för säsongens största tävlingar. Kommer han att lyckas på Royal Portrush?

+ Svenskarna

Henrik Stenson, Alex Norén, Alexander Björk, Marcus Kinhult och Jens Dantorp var de blågula hoppen i fjol när tävlingen spelades för 147:e gången. Ett år senare har två av spelarna inte fått komma tillbaka: Kinhult och Dantorp. Det betyder att de tre förstnämnda – Stenson, Norén och Björk – är de enda som är med i kampen om att få lyfta Claret Jug på söndag.

+ Tidsomställningen

Förra veckan berättade Tiger Woods att han – för att vara förberedd på allra bäst sätt – hade ställt om dygnet. Väckarklockan ringde i god tid för att han skulle vara uppe och träna redan klockan 01.00, allt för att så tidigt som möjligt hamna i rätt dygnsrytm. Woods är på jakt efter sin fjärde British Open-titel.

Om du vill lyckas, om du vill bli bättre, om du vill vinna, om du vill nå dina mål – då börjar allt med att gå upp tidigt på morgnarna, säger han i en video.

+ Woods inte ensam

Tiger Woods är visserligen ensam i fältet med tre titlar – 2000, 2005, 2006, men han är långt ifrån ensam om att ha vunnit British Open. 15 spelare – Woods inräknad – i årets major har varit ensam på toppen när tävlingen rundats av. Sydafrikanen Ernie Els och irländaren Padraig Harrington är på jakt efter sina tredje pokaler. Stewart Cink, Darren Clarke, David Duval, Zach Johnson, Paul Lawrie, Tom Lehman, Rory McIlroy, Phil Mickelson, Francesco Molinari, Louis Oosthuizen, Jordan Speith och Henrik Stenson har alla vunnit vid ett tillfälle.

+ Titelförsvararen

Det första Francesco Molinari, Italien, gjorde när British Open-veckan inleddes var att lämna tillbaka pokalen som han har haft i sin ägo sedan segern i fjol. Men han hoppas på att få tillbaka Claret Jug på söndag – även om han vet att det finns många som jagar samma sak, som exempelvis den trefaldige vinnaren Tiger Woods.

Han är absolut en rival, säger Molinari.

+ Prispengarna

Totalt får årets startfält dela på nästan 10,8 miljoner pund. Vinnaren får en prischeck på 1 935 000 pund, vilket betyder 22,6 miljoner kronor.