"Känns som en bra egenskap att ha"

Isac Brännström har för vana att leverera i slutspel. Inför Luleås avgörande åttondelsfinal mot Bern hoppas han kunna fortsätta med sin positiva trend.

Isac Brännström har en förmåga att kliva fram i slutspelsmatcher. (Arkivbild)

Isac Brännström har en förmåga att kliva fram i slutspelsmatcher. (Arkivbild)

Foto: Andreas Hillergren/TT

Luleå kommun2019-11-19 08:52

Inför säsongen med Luleå Hockey var Isac Brännström en nyckelspelare i HV71:s slutspel. Där gick han från att vara något av en "doldis" till att han gjorde sex poäng på nio matcher i slutspelet.

– Det känns som att det alltid är viktiga matcher, då brukar jag bli ännu bättre. Det känns som en bra egenskap att ha. Jag gillar när det är heta matcher och det betyder mycket, då känns det som att det steppas upp några steg, både jag och spelet, säger Isac Brännström.

Upplägget och stämningen inför ett CHL-slutspel i jämförelse mot ett slutspel i SHL märker han ingen särskild stor skillnad av.

– Jag tycker vi har haft en bra uppladdning till alla matcher i CHL, vi går verkligen för att vinna den här turneringen. Då gäller det att vara med i varje match, det finns många bra lag i andra ligor också. Det såg vi mot Augsburg till exempel, det var tuffa matcher. Jag tycker vi har varit med i alla matcher, det är bra fokus och vi går in för att vinna den här turneringen.

Han tror att ett slutspel i CHL kan vara en nyttig erfarenhet för kommande SM-slutspel.

– Dels så får man dessa slutspelsmatcher som är lite hetare, går man hela vägen till final så är de matcherna ganska sena. Det blir bra inför ett slutspel i ligan, sen får vi upp tempot och betydelsen av så viktiga matcher.

Luleå har ett försprång på tre mål inför returmötet eftersom man vann första mötet mot Bern med 3–0. Slutspelsserien avgörs på total målskillnad sett efter två matcher.

– De kommer nog att ge järnet, vara desperata, de behöver göra tre mål för att få till en övertid. Vi ska vara med från start och visa att det inte finns något att hämta här.

Han tror inte att spelarna påverkas av resultatet från förra matchen.

– Vi kommer köra vårt spel, de hade tufft mot oss nere i Bern. Det känns dumt att ändra något.

Brännström har hittills åstadkommit fem poäng på sex matcher i CHL och åtta på 18 i SHL och gör sin tredje ordinarie säsong som A-lagsspelare. Nässjöprodukten gjorde dessutom 0–3-målet i första mötet mot Bern.

Forwarden själv känner att han är inne i en god form just nu.

– Jag tycker att det har gått bra de senaste matcherna, poängen har börjat komma. Jag spelade bra i början men fick inte riktigt med egna poäng. Men just nu känns det väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!