27-års väntan över – Notviken i tvåan

Sandvik jagade Notviken genom hela matchen, men efter en utvisning med 17 minuter kvar av matchen så var det i stort sett avgjort. "

Notviken fick avsluta säsongen med att jubla trots förlust. Nu är laget klart för spel i division 2 nästa säsong.

Notviken fick avsluta säsongen med att jubla trots förlust. Nu är laget klart för spel i division 2 nästa säsong.

Foto: Torbjörn Johansson

Fotboll2019-10-26 19:23

Det är 27 år sedan som Notviken senast spelade i Division 2, men efter kvalförlusten i Holmsund med 1–2 så stod det klart att laget är tillbaka i tvåan igen.

– Jag har varit nervös hela veckan. Fotboll är så nyckfullt och det kan ställa till allt möjligt. Det går aldrig att ta ut något i förväg, säger en överlycklig Daniel Engberg, tränare i Notviken.

Grunden till avancemanget lade man i hemmamatchen mot Sandvik där man vann med förkrossande 4–0. Trots det så hade Sandvik inte på något sätt gett upp. I lördagens match så tog också hemmalaget ledningen med 1–0 efter dryga halvtimmen spelat och 2–0 kom bara tio minuter senare.

– Jag tycker att grabbarna var lite skärrade i första halvlek. Vi är som bäst när vi spelar med bollen, men det gjorde vi inte.

I andra halvlek så hade Notviken det stundtals ganska jobbigt då man i stort sett inte hade något eget spel alls utan det var Sandvik som kom i anfall efter anfall, men några fler hemmamål blev det aldrig.

– Jag var ganska förbannad eller irriterad i halvtid på att vi inte tog tag i bollen. I andra halvlek så gjorde vi det på ett bättre sätt, analyserar Engberg.

Matchen slutade 2–1 till Sandvik – men totalresultatet 5–2 gick Notvikens väg.

Var du nervös efter första halvlek?

– Mest irriterad, säger Engberg.

Varför spelar Notviken i tvåan nästa säsong?

– Det är för att vi har trott på vår spelidé hela säsongen. Vi har tagit ruggiga kliv sedan i vintras. Det var efter segern i Arnes Bilcup som jag förstod att det kunde bli bra.

Din första hela säsong som ansvarig tränare och så tar ni steget upp hus känns det?

– Det här är sjukt. Det här var givetvis inget jag trodde skulle hända när jag sprang runt och sålde bingolotter när jag var åtta år. Då gjorde jag det för att Notviken som då var i tvåan inte skulle gå i konkurs. 

– Då bidrog jag med bingolotto-försäljning. 

Hur ska ni fira detta?

– Vi har ju en fin bussresa upp till Luleå och sedan kommer vi att gå ut på lokal för att fira tillsammans, säger Engberg.

–  Jag måste skicka jättetack till Fredrik Waara som jag har pratat med under hela säsongen. Han har varit ett grymt stöd. Jag måste också tacka min fru för att jag får hålla på för utan hennes stöd hade jag inte stått här i dag, säger Engberg innan ett sjungande omklädningsrum ropar efter honom.

Vad händer nästa säsong med dig?

– Vi är muntligt överens om en förlängning, säger Engberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om