Charlotte Kalla inte mest efterfrågad längre

Vanligtvis brukar alla blickar riktas mot Charlotte Kalla. Men inte under måndagen – då riktades medias främsta strålkastarljus på en annan.

Längdskidåkarna Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson tillsammans under skidförbundets pressträff under måndagen.

Längdskidåkarna Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson tillsammans under skidförbundets pressträff under måndagen.

Foto: TT

Längdskidåkning2019-11-04 13:48

Under måndagen höll Svenska Skidförbundet sin årliga pressträff i Stockholm.

År efter år har Charlotte Kalla varit ett den överlägset mest efterfrågade skidåkaren bland media. Medan åkarna lämnat byggnaden har Piteå Elit -åkaren stått själv kvar och svarat på alla frågor.

Men inte i år.

Under måndagen var det 20-åriga Frida Karlsson som fick stanna längst och genomföra mingelintervjuer med media.

En annorlunda roll för skidstjärnan från Tärendö.

– Är det verkligen så?, säger Charlotte Kalla som, trots det, inte direkt hade en lugn stund.

Det är nog snarare så att det numera är fler åkare som drar stort intresse. Utöver Kalla och Karlsson var även Stina Nilsson samt Ebba Andersson heta villebråd för den samlade presskåren. Under förmiddagen fick skidkvartetten gå från bås till bås och genomföra intervju efter intervju.

– Det känns det att vi är många som kan dela på uppmärksamheten. Det vinner vi alla på, säger Charlotte Kalla som hade näst mest inbokade samtal under pressträffen i huvudstaden.

Frida Karlsson var en aning överraskad över att hon var mest efterfrågad av media.

– Men det är mycket runt mig – mycket uppmärksamhet, säger Frida Karlsson som berättar att just Charlotte Kalla har varit ett stort stöd när det gäller hanteringen av alla intervjuer.

– Hon har gett mig mycket tips och råd om hur jag ska tackla allt det här. Just nu, som ny i landslaget, tycker jag bara att sådant här är kul. Men jag kan förstå att Charlotte (Kalla) och Stina (Nilsson), som varit i detta länge, kan tycka det blir lite uttjatat med media hela tiden.

Intresset för Kalla, Karlsson, Nilsson och övriga åkare i damtruppen var väldigt stort under måndagen.

Charlotte Kalla, som är rutinerad i sammanhanget, ser inga konstigheter. Förra säsongens svenska framgångar i skidspåren sätter sina spår.

– Alla har en enorm nivå i den här gruppen. Det är otroligt inspirerande att vara i en sådan här miljö där alla tjejer har olika kvalitéer, säger 32-åringen.

Den nytillträdde landslagschefen Karin Ersson från Boden kunde bara hålla med om att det svenska damlandslaget är populärare och mer framgångsrikt än någonsin.

– Det är helt enormt, säger Karin Ersson som själv har ett förflutet som landslagsåkare under 90-talet och början på 2000-talet.

– Det är sådana skillnader på damernas status när man jämför med när jag var aktiv. Deras status är så välförtjänt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!