Storfors hade bra koll på motståndet på förhand, men lyckades ändå inte stoppa hemmalagets effektivitet på fasta situationer.

Efter 16 minuter gjorde Anders Palo 1–0 till Ohtana/Aapua efter ett långt inkast.

Trots allt hängde Storfors ändå med i den första halvleken. Simon Ölund gav en snabb replik när han i den 21:a minuten kvitterade.

– Efter att vi fått in 1–1 går vi ändå in med en positiv känsla i halvtid, menade Joakim Vikström.

Men inledningen på den andra blev mardrömslik. Inom loppet av en kvart hade Anders Palo, Hector Garcia Infante och Johannes Pekkari nätat och hemmalaget drog ifron till 4–1.

– Det var en jätteskum match. Vi var inte där helt enkelt.

Efter de många baklängesmålen gjorde Storfors fem byten på kort tid.

– Det var för att göra en förändring. Vi har en väldigt bred och stark trupp och vi ville försöka gå för det, förklarade Joakim Vikström.

Men Storfors kunde inte repa sig.

Istället kom spiken i kistan i den 71:a minuten, när Hugo Fagervall fastställde slutsiffrorna till 5–1 för Ohtana/Aapua.

Bara glömma och gå vidare. Nästa söndag (24 juni) väntar ny divison 3-match mot Holmsund. Det blir Storfors första hemmamatch på över tre veckor.

– Det ska bli jätteskönt att komma tillbaka till Heden. Nu har vi spelat två gräsmatcher, då blir det mer kamp och inte lika mycket spel som vi vill. Idag tvingades vi till exempel slå väldigt mycket långbollar, sa Joakim Vikström och fortsatte:

– Planen är att försöka studsa tillbaka så snabbt som möjligt, och låta Holmsund lida för dagens nederlag.