Andersson laddad för topplacering

Efter en 50:e plats i årets första världscuptävling vill Arvidsjaurs Ingela Andersson ta revansch i dagens tävling över 15 km. "Jag känner att jag har tagit steg i åkningen och vet att jag har utvecklats", säger Ingela Andersson till Norran.

Ingela Andersson utvecklades i och med flytten till Norge. (Arkivbild)

Ingela Andersson utvecklades i och med flytten till Norge. (Arkivbild)

Foto: Anders Wiklund/TT

Arvidsjaur2019-12-05 09:56

28-åringen gjorde en stark säsong förra året i IBU-cupen och i säsongspremiären i Norge fick Andersson stiga upp på pallen ihop med trean Dorothea Wierer och vinnaren Lisa Vittozzi.

– Det är en indikation på att kapaciteten finns där och att jag har den höga nivån i mig. Däremot är det inte säkert att man får ut det i varje lopp, men det är en trygghet att veta att jag har det i mig. Inledningen har verkligen varit över förväntan och nu hoppas jag att jag kan fortsätta göra bra tävlingar, säger Andersson.

I årets första världscupstart blev det totalt tre bom för Andersson och en 50:e plats, nästan två minuter efter vinnaren Wierer.

– Jag hade väl inte någon toppkänsla direkt och jag stressade för mycket i åkningen. Skyttet var dåligt också så jag är revanschsugen nu.

Under fjolåret fick Andersson mest tävla i IBU-cupen, med endast ett fåtal tävlingar i världscupen. I IBU-cupen var Andersson en av de främsta och 28-åringen har tagit med sig många lärdomar till årets säsong.

– Jag såg i fjol att jag tagit stora steg men sen fick jag väl inte ut det på tävlingarna i världscupen. Jag vet att jag har en hög kapacitet men jobbet ska göras också. Det är lätt hänt att, när man känner att man har det i sig, man åker och spänner sig och vill för mycket.

– IBU-cupen håller en väldigt hög nivå och toppåkarna där kan hävda sig bra på världscuptävlingarna också. Så det är skönt att jag fick den säsongen i fjol och även det är en trygghet att ha med sig.

Det stora målet för säsongen är VM som avgörs i italienska Antholz i mitten på februari.

– VM är huvudmålet den här säsongen, det är därför jag håller på. Sedan kommer jag att göra mitt bästa för att prestera när jag får chansen.

Vill ta chansen

Det svenska laget fick en lysande start på säsongen förra helgen när Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg vann Single Mixed-stafetten och i Mixed-stafetten knep Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma en tredjeplats.

– Det är jättekul för hela laget och vi har en fantastisk bredd. På damsidan har vi aldrig haft en sån här bredd och jag är jättestolt att jag har lyckats få en plats här, men sedan vill jag förvalta den bättre än i premiären, säger Andersson.

Ingela Andersson känner att hon har en hög kapacitet när allt stämmer. (Arkivbild)
Ingela Andersson känner att hon har en hög kapacitet när allt stämmer. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!