ÄlF:s spurt sänkte Rosvik

Älvsbyn tog en gruvlig revansch på Rosvik i hockeytrean. Förra derbyt vann Rosvik med 1–0 – nu blev det 8–2 till Älvsbyn. "Det var som dag och natt jämfört med förra matchen" sa en nöjd ÄIF-tränare, Sammy Nyberg.

Samuel Lidström (18) gjorde ett mål och tre assist för Älvsbyn.

Rosvik2019-12-04 22:29

Inför onsdagskvällens match i Kristallens ishall hade serieledande Rosvik vunnit alla fyra matcher. Men nu sprack förlustnollan.

Älvsbyn ledde med 3–1 efter första perioden, i den andra reducerade Rosvik och matchen var högst oviss inför den tredje perioden.

Men då klev Gunnar Nordlund fram och smällde in två puckar för Älvsbyn inom loppet av 11 (!) sekunder. Då var matchen körd och Älvsbyn kunde segla iväg till hela 8–2.

– Vi ville ha revansch och var riktigt spelsugna idag, sa Sammy Nyberg.

– Vi gör en riktigt bra match även om vi gick ner oss lite i andra perioden. Men det redde vi ut i tredje, skönt att vi fick in en hel del mål också.

I och med segern kliver Älvsbyn upp i serieledning i hockeytrean, vilket innebär en plats i tvåans fortsättningsserie efter jul. Men ÄIF har spelat två matcher mer än Rosvik, som fortfarande har allt i egna händer.

– Vi ska försöka vinna sista matchen mot Haparanda så får vi se hur långt det räcker, sa Nyberg.

Oskar Viklund blev tremålsskytt för Älvsbyn och är uppe i elva mål på sju matcher.

– Hela laget gjorde en riktigt bra insats idag, idag var det vår dag och vi hade även turen med oss, tyckte Nyberg.

Målen: 0-1 Max Forsman, 1-1 Mattias Ringbjer, 1-2 Alexander Sundh, 1-3 Oskar Viklund – paus – 2-3 Emil Wikström – paus – 2-4 Gunnar Nordlund, 2-5 Gunnar Nordlund, 2-6 Oskar Viklund, 2-7 Samuel Lidström, 2-8 Oskar Viklund.

Skott: 38–25.

Målvakten Anton Wallsten gjorde flera fina räddningar men fick ändå släppa in åtta puckar.
Karta: Rosvik