REPLIK

Det är intressant att läsa din replik "Mycket vill ha mer". Den visar på okunskap och en närmast enorm missunnsamhet som du bär mot dina medmänniskor. 

För det först, eftersom du själv enligt egen utsago tydligen inte ha en aning om vad en industriarbetare på Kappa tjänar, vem är då du att säga att dom redan är högavlönade? 

För det andra, vet du vad Kappa och övriga industrier i Piteå "ger tillbaka" till orten?

Med din replik är det uppenbart att du inte gör det, men om det är så du tycker det ska vara för dom anställda, att dom inte ska få tillbaka något i lönekuvertet, när företaget går bra, när är det då tänkt att dom ska få det? 

Ska de få det när det går dåligt? 

Du förstår, det är tack vare de anställda, som sliter hårt, dygnet runt, som företaget överhuvudtaget får någon produkt som dom kan tjäna pengar på. 

Du borde kanske ägna dig åt att titta med lite positiva ögon på industrierna närmare dig, än dom ute i Europa, då kanske du skulle bli förvånad. 

Åter tillbaka till frågan, när ska dom anställda få tillbaka något i lönekuvertet? 

När det går bra, eller dåligt? 

Jag har ett lika korkat förslag tillbaka, hur ska vi göra med dom kommunalanställda nu då kommunen verkar gå på knäna? 

Jag vet, vi fryser de kommunala lönerna i ett par år, så kommunen får möjlighet att komma i kapp, för du förstår, "Mycket vill ha mer", missunsamhet, det kan gå åt flera håll.