Vi måste få använda skidtunneln

"Att förvandla skidtunneln till en bilhall var inte snällt".

Skidtunneln vid Lindbäcksstadion måste få användas av skidåkare privatpersoner också, manar den skidintresserade skribenten. (Arkivbild)

Skidtunneln vid Lindbäcksstadion måste få användas av skidåkare privatpersoner också, manar den skidintresserade skribenten. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

Insändare2019-11-12 09:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I slutet av 2016 byggdes en skidtunnel på Lindbäcksstadion som skulle förbättra träningsmöjligheterna för längdåkningen när det inte är vintersäsong. Många skidåkare var glada och förväntansfulla att äntligen få åka skidor året om utan att behöva åka rullskidor i flera månader. Men den goda känslan varade inte länge. 

Kort därefter beslutades det att skidtunneln skulle stängas för allmänheten och bli en däcktesttunnel för bland annat bilar och lastbilar. ”Skidtunneln” som skulle förbättra träningsmöjligheterna för längdåkningen blev en ”bilhall” där skidåkare inte fick vara. Skidspåren försvann och bilar rullade in för att testa sina däck. De förväntansfulla skidåkare som längtade att få börja åka sidor i tunneln kände sig ledsna, besvikna och lurade.

Jag och många andra skidåkare i länet tycker att tiderna i skidtunneln borde frigöras så vi skidåkare får ta dela av satsningen. Tanken när den byggdes var ju just att förbättra träningsmöjligheterna. Jag tycker att ägarna av skidtunneln borde ge oss skidåkare några allmänna tider där man kan få möjlighet att få träna riktiga längdskidor. 

Behöver verkligen Arctic falls använda hallen 24/7? Det borde finnas någon tid för oss skidåkare i skidtunneln också. Det skulle underlätta något enormt i träningen. Det skulle också ge vanliga medborgare bättre möjligheter att förbättra sin hälsa med skidåkning Jag önskar av hela mitt hjärta att ägarna av skidtunneln kunde ta sig tid att läsa min text och göra några allmänna tider i veckan i skidtunneln.