Vi håller inte med om bilden av psykiatrin

Debatten om psykiatrin i Piteå fortsätter, men de här skribenterna håller inte alls med om den beskrivning som hittills getts. (Arkivbild)

Debatten om psykiatrin i Piteå fortsätter, men de här skribenterna håller inte alls med om den beskrivning som hittills getts. (Arkivbild)

Foto: Sofia Wellborg

Insändare2019-10-16 11:38
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Med anledning av artikelserien i PT om arbetsmiljön på psykiatrin i Piteå.

Vi är några medarbetare som inte delar den bild som beskrivs i tidningen. Att Verksamhetschefen skulle vara diktatorisk och förfölja enskilda medarbetare är direkt förtal.

Att det skulle förekomma repressalier från ledningen i händelse av avvikande åsikt är även det direkt felaktigt.

Vi upplever vår arbetsmiljö som ansträngd relaterat till resursbrist men delar inte upplevelsen av att den är toppstyrd, vi trivs på vårt jobb och anser Ola Fritz vara engagerad, kunnig och ha en stor förmåga till att se till klinikens bästa. 

Vi har under hans ledning lyckats med det omöjliga. Vi har sammanfört våra öppenvårdsenheter, minskat personal och ökat antalet patientbesök allt efter direktiv från Regionens ledning, således inte han som Verksamhetschef själv hittat på. Detta anser vi vara tecken på utomordentliga ledaregenskaper och inget annat.

Att en del av medarbetarna vid psykiatriska klinikens öppenvård kan uppleva förändringarna och kraven som pressande är förståeligt men har inget att göra med Ola Fritz som person eller ledare. 

Upplever man problem med att uppfylla sin arbetsbeskrivning ska man som alla andra vända sig till sin närmsta chef för att få stöd för att kunna utföra sitt uppdrag. Vi har alla ett gemensamt ansvar för det yrke vi representerar och utan samarbete kommer ingen yrkeskategori att klara av målen som ställs på oss från regionen/politiken och samhället.