Välfärden är hotad, märker ni inte?

Välfärden är i fara, den monteras ner steg för steg - har ni inte märkt det? undrar skribenten som nu senast reagerat över uppsägningarna på Karolinska och gängvåldet. (Arkivbild)

Välfärden är i fara, den monteras ner steg för steg - har ni inte märkt det? undrar skribenten som nu senast reagerat över uppsägningarna på Karolinska och gängvåldet. (Arkivbild)

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2019-11-13 10:28
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det som händer i Sverige just nu? Jag är uppriktigt oroad över situationen. Människor sägs upp på Karolinska, både sköterskor och läkare, vart är vi på väg?

Blir det som i USA i framtiden, att vi får betala försäkringar för att få vård? Det gynnar som vanligt höginkomsttagare. Skolor hotas med nedläggning för att de är för dyra...

Förstår ni alla där ute att vår välfärd är i fara?!

Var hamnar alla våra skattepengar framför allt hur sköts skattepengarna om och hur prioriteras de? Demokratin håller på att urholkas och det är för hemskt när man tänker på våra förfäder som byggde upp det här landet och slet som djur för att vi alla skulle få det bra.

Blir även rädd för alla sprängningar och skjutningar som pågår. Gängproblematiken som polis och myndigheter inte kommer åt på grund av våra egna lagar. Hur är detta möjligt förresten?

Det är brist på poliser, lärare, sjuksköterskor, läkare, tandläkare – ja, listan kan göras lång. Regeringen vi har måste ju börja reagera och göra något åt denna problematik istället för att träta mellan varandra. Upplever att man bara släcker bränder här och där när det behövs.

Våra barn, ungdomar och vuxna som inte känner någon mening med livet och mår psykiskt dåligt idag. Som hamnar i beroenden i form av knark, sprit och tablettmissbruk plus alla andra sorters missbruk.

Är Sverige ett bra land att leva i just nu? Jag ställer mig frågan. Jag vet att jag är pessimistisk, men jag blir märkrädd. Är det den här framtiden mina barn och barnbarn och ni andra där ute ska möta?