Det känns bra att Marita Björkman-Forsman tagit sig tid att besvara min insändare. Men det hade varit bättre om hon tagit till sig påpekandet om hur det förhåller sig i verkligheten och talat om att det här är allvarligt och att det måste kontrolleras varför det inte står rätt till i hanteringen. Istället förminskar hon och skriver ”upplevelsen av hur maten ser ut och smakar är personlig”. Hon avfärdar trots att hon får signaler om att något är fel.

.

Med anledning av: Insändaren ”Skrota Cook and cill-metoderna och svaret ”Insändaren innehåller både myter och faktafel” 10/7. Andra insändare i ämnet: "Mat utan yrkesstolthet” 16/7.

.

Varför förminskar du och kallar det för ”upplevelse”? Det är faktiskt fakta jag skriver om, det står tryckt, svart på vitt, förpackningsdag och bäst före dag. Du skriver att ”i Öjebyns produktionskök har vi aldrig längre tid än tio dagar från produktionsdag till sista konsumtionsdag”. Tio dagar! Varför får jag då matleverans förpackad 19 juni, levererad 1 juli med bäst före 7 juli? Det har med råge passerat tio dagar och i sådant fall är det något som är fel i hanteringen.

Jag har INTE skrivit att Piteå kommun enbart använder Cook and Chill! Varifrån fick du det? Om det har jag inte kännedom, men det är illa nog att det ändå är rätt många i kommunen som får mat enligt den metoden, skolbarn liksom äldre vuxna, och hur ser det ut på kommunens alla så kallade ålderdomshem? (Alltså inte särskilda boenden för äldre).

Jag har inte heller skrivit att Gotland har ”ett renodlat Cook and chill-system”. Varifrån fick du det? Det är bra att du skriver svar, men det är inte så bra att du så illa läst den insändare du besvarar.