Så går vi nu mot en sommar igen och allt vad det kan innebära. Ska vi få se samma fylleslag vid Västra Kajen igen, där en lokal entreprenör utmanar Piteborna och en företagare med årets fyllefest? En fest där ägaren av campinganläggningen blir av med sin inkomst på grund av att hans gäster väljer att skyndsamt åka därifrån eller att avboka sina platser för att man inte står ut med detta..

Ett av kommunalråden uttalade sig efter händelsen och var positiv till en flytt av eventet, sedan har detta tydligen fallit i glömska, vilket verkar vara en taktik av kommunen.

Därför vill jag ställa en fråga till kommunalrådet som uttalade sig efter händelsen förra året, vad har ni kommit fram till och blir det någon flytt till någon annan plats för dessa skotertävlingar på vattnet? Ska de boende i området kunna få sin nattsömn ostörd utan discodunk på natten eller ska vi också måsta ge oss av från våra hem?

Ska vi ha samma fylleslag ytterligare en sommar eller ska medborgarna och de seriösa företagarna som ger Piteå god reklam för sitt arbete med turistnäringen kunna se fram emot en flytt av eventet Piteå Watercross?

Svar önskas i denna tidning.

Svar från kommunalrådet