Det har funnits en hus-/släpvagnsparkering på Annelundsgatan/Industrigatan hos bostadsbolaget Pitebo i drygt 30 år. Helt plötsligt försvann den efter att Piteå kommun satt upp förbudsskyltar utan att meddela Pitebos hyresgäster, vilket resulterade i att många fick dyra kontrollavgifter.

Efter det har medborgarförslag lämnats in till Piteå kommun om att parkeringen fortsättningsvis ska kunna användas som uppställningsplats som förut eftersom de är markägare.

Pitebo har fått klartecken från kommunens sida men ingenting händer. Jag har även erbjudit mig att hjälpa till kostnadsfritt efter telefonsamtal med Sören Carlsson som lovade återkomma, men det var länge sen.

Jag har även skrivit ett antal brev till Piteå kommun angående att alla villaägare får parkera på kommunens mark med traktorer, släpvagnar, husvagnar med mera men inte Pitebos hyresgäster. Det är ren diskriminering från Piteå kommuns sida.

Jag har frågat både Pitebo och Piteå kommun om jag kan ställa min släpvagn bakom mitt garage, men svaret har blivit nej.

Nu står en villaägare med sin släpvagn bakom mitt garage. Hur länge ska denna diskriminering pågå. Det svaret kan endast ges av de ansvariga.