Sanningen är den, att det finns inga stora problem med p-skivan som måste lösas med att satsa miljontals kronor på en ny digital applikation!

Pitebor, politikerna har lurat er. Jag tycker att P-skivan är helt perfekt! Enkel, billig, genial. Varför ska Piteå ( läs Brith Fält (V), Kjell Norberg och Alf Wonkavaara ) envisas med att göra sig av med den? Man tror att man måste följa med i någon utveckling och göra som alla andra städer. Varför då? 

Piteå tappar sin särart att vara lite Eljest och gå sin egen smarta väg. Att göra som andra är inte alltid att följa med utvecklingen, det är snararare att tappa bort sig själv. 

Fegisar! Piteå hade något unikt i sin P-skiva som jag tror många, inte bara Piteborna,.har uppskattat. Varför kan vi inte ha den kvar? Förutom krånglet med en ny digital app, så har vi ju fått en privat parkeringsövervakare som patrullerar Piteå kommuns gator dygnet runt och söker efter bilar de kan bötfälla, inte för att de stör trafiken eller är någon större trafikfara, utan bara av den anledningen att de kan dra in pengar till företaget. Omsättningen 2018 blev nästan 9 miljoner kronor. 

En fråga till läsarna: Hur tror ni att den här privata trafikövervakaren själv parkerar när han tar rast? Jo, det kan jag tala om, på OKQ8 i Öjebyn ställer sig trafikövervakaren med bilen mitt framför Paltzerian och postlådan, inte på parkeringsplatserna som vi andra ska stå på. Det är som vanligt, de som övervakar regler är ofta de som missbrukar desamma.


Låt P-skivan vara kvar, vi kommer inte alls efter i utvecklingen!