All cigarettförsäljning i Sverige borde förbjudas. Det skulle ge oss ett mer hälsosamt och miljövänligt Sverige.

Varför ska denna drog vara laglig? Du andas in över 4000 farliga och cancerframkallande kemikalier som går direkt in i din kropp. Du som dessutom röker på offentliga platser släpper lösa kemikalier som är farliga för ickerökare.

Hela 1,2 miljoner människor i Sverige röker cigaretter dagligen. Det motsvarar cirka 14 procent av Sveriges befolkning. 30 procent av barnastma beror på passiv rökning. 6 procent av världens sjukvårdskostnader går till att behandla sjukdomar orsakade av rökning. Rökning orsakar även 12 procent av dödsfall i åldern 30-69 år, vilket motsvarar 6 miljoner människor per år.

Vill vi att våra skattepengar ska gå till att hjälpa människor som själva valt att fördärva sin hälsa? Jag skulle hellre använda dem till äldreomsorg, skola eller forskning.

.

Rökning av cigaretter går lägre ner i åldrarna, speciellt bland svenska flickor. Jag tror att det kan bero på att man sett sina föräldrar röka hela livet och tror att det är okej själv. Det är viktigt att ha bra förebilder.

Om nu cigarettrökning är så dåligt varför är det då lagligt? Kan det vara för att regeringen tjänar pengar på det? Jag har försökt få svar genom att googla och frågat folk som rökt/röker. Ingen har en riktigt bra förklaring på varför det är lagligt.

Som sagt så är rökning av cigaretter dåligt för dig och din omgivning. Så varför ska denna sak, som inte har nån sorts positiv verkan få finnas? Förbjud cigarettförsäljning i Sverige nu.