Yttre vänthallen sönderslagen

Uthälld mat, nedtrampade chips och en sönderslagen bokhylla mötte de bussresenärer som på onsdagsmorgonen besökte Piteå busstation

Bussresenärerna möttes av en saboterad vänthall på onsdagsmorgonen.

Bussresenärerna möttes av en saboterad vänthall på onsdagsmorgonen.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-11-13 08:43

Om det var Tracys hämnd som drabbade busstationen på tisdagskvällen återstår att se. Boken av Sidney Sheldon låg i alla fall kastad på golvet i den yttre vänthallen tillsammans med en mängd andra boktitlar.

Kartonger, ölburkar, en halväten rissallad och en samling böcker, kastat huller om buller på golvet var den syn som mötte onsdagsmorgonens resenärer på Piteå busstation.

De som skulle åka med buss valde att stå ute och vänta och de som anlände till busstationen skyndade snabbt därifrån. 

En som tittade in i hallen för att se vad som hänt var Ulf Isaksson som kommit med buss från Öjebyn för att träffa vänner och umgås på LP Kontakten som ligger på andra sidan busstationen.

– Man förstår inte vad det är för någon idé med det här, säger han och sveper ut med handen över förödelsen.

Ulf Isaksson berättar att det då och då kommer en kvinna och fyller på och byter ut böcker i bokhyllan som står uppställd i vänthallen.

– Hon är snäll och brukar bjuda på kaffe, säger Ulf Isaksson.

Vad som exakt hänt på busstationen är oklart men sent på tisdagskvällen beordrades polisen dit med anledning av att en väktare hamnat i bråk med en man som bland annat ska ha slagit sönder inredning i vänthallen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha gjort motstånd mot väktaren i samband med att han skulle envarsgripas. Polispatrullen omhändertog honom enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

En anmälan upprättades gällande våldsamt motstånd och skadegörelse. test

Böcker, gammal mat och chips låg utspridd överallt i rummet.
Böcker, gammal mat och chips låg utspridd överallt i rummet.
Karta: Piteå Busstation
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!