Polisen i Piteå har arbetat intensivt i några veckor med att försöka hitta gärningsmannen efter våldtäkten. Ett flertal förhör med målsägande och flera inkomna tips har bearbetats och följts upp.

– Vi har grävt mycket i detta eftersom vi tycker det är allvarligt, säger Backman och tillägger att det inte råder någon tvekan om att händelsen ägt rum.

Sammantaget har utredningsarbetet inte lett till att något signalement kunnat fastställas. 20-åringen kunde ge ett allmänt signalement men inte nog precist för att hitta gärningsmannen eller en skälig misstänkt. De tio män som var inblandade såg enligt anmälan på när en av dem förgrep sig på kvinnan som sedan kunde ta sig från garaget.

– Om en av dessa män var man nog och kunde träda fram och stå för det som hänt skulle vi kunna komma vidare i utredningen, säger Backman som anser att det finns många män som inte har kurage nog att agera eller lägga sig i när kvinnor blir utsatta.

– Det är ju de män som sköter sig, vilket är det flesta, som borde reagera starkare och säga ifrån.

Under polisens arbete har bilder på två män visats för vittnen som varit på festivalen den aktuella kvällen. Minst ett av dessa vittnen blev antastad av männen.

– Men vi har inte kunnat knyta någon av dem till något brott.  Nu har vi kommit till en punkt då vi inte tar oss längre om vi inte får ny input.

Kvinnan har mått och mår mycket dåligt av det som hänt och den uppmärksamhet som händelsen fått.

– Hon vill helst glömma det som hänt och lämna det bakom sig.