Resia lägger ned butiken i Piteå

Reseföretaget Resia stänger 13 av sina byråer för privatresor runt om i landet. Piteå är en av orterna som drabbas – redan i början av nästa år.

I mars 2020 stänger Resia butiken för privata resor i Piteå. Avdelningen för företagsresor blir kvar och det är oklart om man tappar några arbetstillfällen.

I mars 2020 stänger Resia butiken för privata resor i Piteå. Avdelningen för företagsresor blir kvar och det är oklart om man tappar några arbetstillfällen.

Foto: Christoffer Markström

Piteå2019-11-13 14:35

Resia travel group upplever att privatkundernas beteenden förändras i en allt snabbare takt. Företaget intensifierar nu sitt förändringsarbete och planerar att lägga ned 13 butiker för privatresor – bland annat i Piteå.

– Supertråkigt. Företagsdelen drabbas inte, men däremot drabbas vi ju ändå för det är våra arbetskamrater som jobbar på privat som drabbas, säger Linda Jadinge, säljchef för Resia företagsresor Piteå och Skellefteå.

På företagssidan är man nio anställda plus Jadinge medan den privata sidan har två anställda. Det är dock inte säkert att man förlorar några arbetstillfällen över huvud taget.

– Deras arbetsområden försvinner, sedan är förhandlingarna inte påbörjade så vi vet inte hur det kommer att se ut, säger Linda Jadinge.

De som drabbas är de privata kunderna som gärna kommer in och beställer resor på plats.

– Resia har gjort sina undersökningar och vi har haft kundräknare här. Det ser ut som att vi har tappat 20 procent av de kunder som kommer in i butiken. Vi tappar även på telefon och har gjort under många år, säger Linda Jadinge.

Resia i Eskilstuna stänger redan på fredag, i Gävle och Västerås stänger man vid årsskiftet och Piteå, Umeå, Uppsala, Norrköping, Örebro, Skövde, Lidköping, Lerum, Halmstad och Malmö stänger sista mars 2020.

Resia satsar på färre men större enheter – och de minsta läggs ned.

– Vi anpassar oss till konsumenternas förändrade beteende. I allt högre grad kontaktar de oss digitalt eller via telefon och deras besök i våra butiker minskar. Vi vill framöver förstärka tillgängligheten och öka kundernas valmöjligheter kring personlig service på ett kostnadseffektivt sätt, säger Lisa Karlsson Bruzelius, informationschef semesterresor på Resia Travel Group.

På företagssidan tillhör Resia Piteå en av landets största.

– Vi går väldigt bra. Piteå har två stora industrier och det är många avknoppningar som gör att Piteå är en stabil företagsstad med många drivna entreprenörer. Vi är fjärde största Resia-företagsbyrån i Sverige. Det är bara Resia Stockholm, Göteborg och Borås som är större, säger Linda Jadinge.

Privat tappar man framför allt kunder till internet då många väljer att själva skräddarsy sina resor.

– Vi försöker hitta en lösning som gör att Resia är det man väljer när man är ute och surfar på internet. Men alla kundgrupper väljer inte internet, säger Linda Jadinge.

Säljchefen Linda Jadinge tycker att nedläggningen av butiken för privatresor är tråkig.
Säljchefen Linda Jadinge tycker att nedläggningen av butiken för privatresor är tråkig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!