Piteå kommun får godkänt betyg

Nio av tio fastighetsägare ser mycket eller ganska goda förutsättningar för att bedriva lönsam fastighetsverksamhet i Piteå i framtiden.

 Nio av tio fastighetsägare ser mycket eller ganska goda förutsättningar för att bedriva lönsam fastighetsverksamhet i Piteå i framtiden. (Arkivbild)

Nio av tio fastighetsägare ser mycket eller ganska goda förutsättningar för att bedriva lönsam fastighetsverksamhet i Piteå i framtiden. (Arkivbild)

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-10-16 10:19

Det omdömet framkommer när Demoskop på uppdrag av branschorganisationen Fastighetsägarna tar tempen på förutsättningarna för att bedriva fastighetsverksamhet i Sveriges kommuner. I undersökningen hamnar Piteå över genomsnittet, även om betyget är något lägre jämfört med den förra rapporten som presenterades 2017,.

Men nio av tio fastighetsägare ser mycket eller ganska goda förutsättningar för att bedriva lönsam fastighetsverksamhet i Piteå i framtiden. Majoriteten av de fastighetsägare som deltagit i undersökningen upplever att kommunen informerar om viktiga förändringar och att kontakten med kommunens tjänstemän fungerar bra. Tre av fyra uppger att byggärenden fungerar mycket eller ganska väl, vilket är fler än genomsnittet i rapporten.

Men Fastighetsföretagarklimatet visar samtidigt att det finns förbättringsområden. Knappt hälften av fastighetsägarna är nöjda med handläggningstider och hur planärenden fungerar i kommunen. Bara sex av tio tycker att kommunen är engagerad i utvecklingen av centrum.
– Kommunernas inflytande på den lokala fastighetsmarknaden är stort och påverkar möjligheterna för företag att bedriva fastighetsverksamhet och i förlängningen utsikterna att attrahera boende och näringsidkare till kommunen. De attitydförändringar vi ser i rapporten ger oss viktig och betydelsefull information som vi tar med oss i den fortsatta dialogen med kommunen, säger Anna Forsman, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna MittNord.

Karta: Piteå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!