Onanerade på bussen framför skolelev

Mannen ofredade tre kvinnor sexuellt. Vid ett tillfälle onanerade han på bussen.

Mannen, i 30-årsåldern, dömdes för tre fall av sexuellt ofredande och narkotikabrott till två månaders fängelse.

Mannen, i 30-årsåldern, dömdes för tre fall av sexuellt ofredande och narkotikabrott till två månaders fängelse.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Piteå kommun2019-10-15 17:15

Mannen som är i 30-årsåldern döms till två månaders fängelse för tre fall av sexuellt ofredande, stöld och för narkotikabrott.

Händelserna inträffade i augusti förra året. Vid ett tillfälle onanerade mannen inför en tjej som åkte buss från skolan. Mannen flyttade sig närmare och hon noterade att han gjorde något med handen. När hon vände sig om och tittade på honom upptäckte hon att han onanerade och tittade på henne. Hon påkallade bussförarens uppmärksamhet och i samma veva klev mannen av bussen.

Vid ett annat sexuellt ofredande skickade mannen en film när han onanerade till en kvinna. Filmen användes i bevisningen av åklagaren vid rättegången.

Även vid det tredje sexuella ofredandet, i december förra året, skickade mannen en film när han onanerade till en kvinna.

När mannen greps av polis i anslutning till bussfärden hade han narkotika på sig, cannabis och amfetamin.

Från Pensionatet på Malmgatan stal mannen bland annat en ipad och ett kassasystem, men lämnade tillbaka en del av godset.

Tingsrätten dömde mannen för tre fall av sexuellt ofredande, tre fall av narkotikabrott och ett fall av stöld, till två månaders fängelse. Mannen har återfallit i brott och han finns under 21 avsnitt i belastningsregistret. I samband med domen förverkades en tidigare villkorlig frihet.

Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor vardera till två av de utsatta kvinnorna. Beslagtagen narkotika, totalt drygt 20 gram amfetamin anses som förverkad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!