Mats Johansson: "Jag har inte kränkt någon"

Förre S-toppen och ABF-chefen Mats Johansson tillbakavisar anklagelserna som riktas mot honom. "Jag har aldrig i hela mitt liv medvetet försökt kränka någon", säger han.

"Jag brukar inte stanna mer än fyra år på en arbetsplats", säger Mats Johansson, före detta S-politiker och hårt ifrågasatt ABF-chef i Norrbotten.

"Jag brukar inte stanna mer än fyra år på en arbetsplats", säger Mats Johansson, före detta S-politiker och hårt ifrågasatt ABF-chef i Norrbotten.

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-10-16 09:05

Socialdemokraten Mats Johansson var tidigare omstridd kommunpolitiker i Piteå – efter att 2011 ha ertappats med att privat ha använt arbetarekommunens kreditkort – och på senare år var han sammankallande i valberedningen för S-distriktet, fram till distriktskongressen i våras. 

Han har numera avslutat alla politiska uppdrag och efter de omfattande arbetsmiljöproblemen valde Mats Johansson också att säga upp sig som chef för ABF Norr. 

– Det var läge att göra det. Jag brukar inte stanna mer än fyra år på en arbetsplats, säger Mats Johansson.

Däremot vill han inte kommentera huruvida arbetsmiljöproblemen och den interna utredning som har skett inom ABF Norr är den verkliga anledningen till hans avgång. 

– De frågorna hänvisar jag till Christian Lindgren (styrelseordförande i ABF Norr, reds anm).

Vad kan du säga i övrigt om situationen på ABF Norr?

– En fantastisk arbetsplats med fantastiska människor. Jätteroligt att arbeta där.  

Att Mats Johansson skulle ha utsatt personal för olika former av kränkningar vill han inte hålla med om.

– Jag har aldrig i hela mitt liv medvetet försökt kränka någon inom ABF.  

Har du dragit några lärdomar?

– Det gör man alltid. Det kan handla om bemötande, hur det är att vara chef i en stor organisation och ens egna begränsningar. Mer än så vill jag inte kommentera, säger den 56-årige Mats Johansson som nu uppger att han i stället ska starta egen verksamhet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!