GW utesluter inte en ändrad dom i hovrätten

I veckans program av Brottsjournalen kommenterade Leif GW Persson domen mot kvinnan i giftmålet. Han utesluter inte att den kan ändras vid en eventuell överklagan.

I veckans upplaga av Brottsjournalen kommenterade Leif GW Persson domen mot kvinnan i giftmålet.

I veckans upplaga av Brottsjournalen kommenterade Leif GW Persson domen mot kvinnan i giftmålet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Piteå kommun2019-11-12 22:13

Ett av fallen som togs upp i veckans upplaga av tv-programmet Brottsjournalen i TV 4 var giftmålet med kvinnan från Piteå som under måndagen dömdes till ett och ett halv års fängelse för grovt bedrägeri samt grovt olovligt förfogande, vilket Leif GW Persson förutspått. Den tilltalade friades från mordförsök samt försök till mordbrand.

– Man har ingenting som styrker förgiftningen. Ett preparat som skulle ha använts var stormhatt, men det är läkarna skeptiska till, för hade han fått i sig det så hade han högst sannolikt dött, säger Leif GW Persson.

Bevisen var inte tillräckligt övertygande för en fällande dom när det gällde åtalspunkterna mordförsök och mordbrand, men GW Persson tog upp flera indicier.

– Man hittar onekligen en del intressanta saker. Hon har gjort det där vanliga på sociala medier. Samlat in information.

Han nämner också den handskrivna lappen som hittades i en jackficka med flera punkter uppradade.

– Hon har skrivit en kom ihåg-lapp som går ut på hur han ska mördas. Men hela den biten kommer hon undan för den anses inte tillräckligt styrkt. Jag har inga problem med det.

Domen kan överklagas till hovrätten senast den 2 december, någonting Leif GW Persson tror kommer hända.

– Ja, det är jag ganska övertygad om. Jag utesluter inte att domen blir ändrad för det finns ganska tunga indicier i det hela, men sannolikt blir den inte det, säger han.

Den handskrivna lappen hade ett flertal punkter som vägde tungt.
Den handskrivna lappen hade ett flertal punkter som vägde tungt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!