Två nya priser till Piteå business awards

Två nya priser under årets Piteå business awards syftar till att främja ett Piteå för alla.

Emma Nyström, kommunikatör för Wibax, och Annica Pettersson, HR-chef för Wibax.

Emma Nyström, kommunikatör för Wibax, och Annica Pettersson, HR-chef för Wibax.

Foto: Sara Holm

Piteå2023-01-24 12:44

Det nya priset Årets föreningsfrämjare delas ut för att uppmärksamma näringslivets engagemang för Piteås föreningsliv. Initiativtagare är Piteå summergames, Kultur- park och fritid samt Handelsbanken i Piteå. Det skriver Piteå kommun i ett pressmeddelande.

– Handelsbanken vill med detta pris uppmärksamma insatser som bidrar till att föreningar i Piteå kan bedriva sin verksamhet på ett fortsatt bra och utvecklande sätt. Mycket av föreningsfrämjande verksamhet sker i det tysta, varför vi tycker att det är både roligt och viktigt att uppmärksamma dessa insatser, säger Stefan Uddström, från Handelsbanken Piteå.

Det andra nya priset, Årets möjliggörare, delas ut av Wibax och syftar till att premiera verksamheter som aktivt arbetar med insatser som leder till inkludering och ickediskriminering, samt främjar mångfald med en ökad kompetensförsörjning som resultat.

– Att jobba med god kemi är viktigt för oss och vi vill med priset Årets möjliggörare inspirera och uppmuntra till fler initiativ inom social hållbarhet, säger Annica Pettersson, juryordförande och HR-chef för Wibax.

Nomineringsprocessen för Årets föreningsfrämjare och Årets möjliggörare pågår till och med den 31 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!