Stjärnorna öppnar padelcentrum i Piteå

PDL, Carglass och Besikta kommer att hyra in sig i den nära 3 000 kvadratmeter stora hall som i maj börjar byggas intill E4 innanför Frasses hamburgerrestaurang.

Det är nu klart att delvis kändisägda PDL group öppnar en padelhall i Piteå.

Det är nu klart att delvis kändisägda PDL group öppnar en padelhall i Piteå.

Foto: Proveloper

Piteå2021-02-23 13:10

Bygglovet för en hall som ska inrymma både padel och bilservice har nu vunnit laga kraft och i maj sätts spaden i jorden. Padelhallen kommer att drivas av PDL, ledande inom svensk padel med verksamhet på ett 30-tal platser i Sverige. PDL group ägs delvis av artisten Måns Zelmerlöw och tennisspelaren Jonas Björkman.

Hittills är det Proveloper, vars affärsidé är att utveckla kommersiella fastigheter på attraktiva lägen som hanterat projektet. Peter Gullberg, vd, säger att planen är att bygga en cirka 3 000 kvadratmeter stor hall. På padelsidan blir det plats för åtta banor och en singelbana.

– Intresset för padel är stort och kommer att hålla i sig. I Argentina och Spanien är det etablerat i stora volymer och yngre generationer fångas upp. Padelhallen kommer att drivas av starka och duktiga ledare. De jobbar med bemanning under vissa delar av dygnet och har både tränare och anordnar turneringar, säger Peter Gullberg.

Varför blev det Piteå?

– Vi jobbar på många orter och letar hela tiden efter bra lägen där vi kan få hyresgäster och här kändes Piteå självklart, säger Peter Gullberg.

Vem ska bygga hallen?

– Vi har anlitat BD Bygg för uppdraget. De ska vänta ut snön och börja bygga när den är borta. Sedan är det tänkt att hallen ska öppna i december.

Blir det några nya arbetstillfällen?

– Det blir några nya arbetstillfällen både på padelsidan och i de mindre verksamheterna och såklart i samband med bygget, säger Peter Gullberg.

Artisten Måns Zelmerlöw och tennisstjärnan Jonas Björkman öppnar padelcentrum i Piteå.
Artisten Måns Zelmerlöw och tennisstjärnan Jonas Björkman öppnar padelcentrum i Piteå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!