Kvinna död efter olycka – man brottsmisstänkt

Kvinnan i 25-årsåldern som fick livshotande skador efter en olycka med en sexhjuling har dött, enligt Universitetssjukhuset i Umeå. En man misstänks nu för vållande till annans död.

Foto: Norrbottens media

Jokkmokk2019-11-11 11:12

Kvinnan blev mycket svårt skadad i en singelolycka med sexhjuling i Kåbdalis i fredags. Två personer färdades på terrängfordonet och den andra personen, en man i 30-årsåldern, fördes också till sjukhus med lindriga skador.

Kvinnan fördes först till Gällivare sjukhus med ambulanshelikopter. Men skadorna var så svåra att hon flyttades till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, där hon senare avled. Hennes liv gick inte att rädda. 

Mannen frihetsberövades först misstänkt för vållande till kroppskada, men brottsmisstanken har efter kvinnans död rubricerats om till vållande till annans död. Mannen satt anhållen under helgen men släpptes på fri fot vid klockan 11.30 på måndagen. 

Polisen skriver på sin sajt att händelseförloppet nu utreds och att en teknisk undersökning görs av olycksfordonet och platsen. Utredningen leds av åklagare, som för tillfället inte kommer att lämna ut fler detaljer i ärendet, enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!