Bastard burgers söker finansiärer

Bastard burgers planerar att ta in investerare i bolaget. Just nu sitter de i förhandlingar för att stärka företaget inför etableringar i Norge, Finland och USA.

Simon Wanler, vd, Bastard burgers. (Arkivbild)

Simon Wanler, vd, Bastard burgers. (Arkivbild)

Foto: Ylva Forslund

Luleå kommun2019-11-12 15:19

Enligt Simon Wanler, vd Bastard burgers, finns det inga planer på att sälja bolaget. Däremot letar man just nu efter finansiella partners.

– Vi har suttit i en process där vi tittar på att ta in investerare i bolaget, men det är inget som är klart ännu. Men sälja bolaget kommer vi inte att göra, utan då kommer vi att ta in en finansiell partner för att stärka upp oss framöver.

Vad skulle det kunna vara för en partner?

– Någon finansiell med erfarenhet av andra länder, som kan hjälpa oss med det.

Varför vill ni göra det?

– Vi ska in i flera länder under nästa år. Det kräver mycket kapital, erfarenhet och kunskap för att göra det. Vi har suttit och tittat här under en period på att hitta rätt partner som kan hjälpa oss i nästa steg av resan.

Men ni har inga planer på att sälja bolaget?

– Det blir ju att vi säljer en del av bolaget för att få in en partner. Men vi säljer inte bolaget och lämnar det. Om vi tar in en partner så kommer vi att göra det där vi har kvar ägandet själva, säger Simon Wanler och fortsätter:

– Vi har bara börjat vår resa och tittar på etableringar i Norge, Finland och USA under nästa år. Vi har en stor respekt för att ge oss in i andra marknader och vill stärka upp med kapital och kompetens inför de stegen.

Själv har Simon Wanler precis flyttat hem till Luleå.

– Det känns jättebra. Vi har alltid haft en plan att flytta hem, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!