Vansinnesfärd och krock var sjukdomsfall

Med den splitternya bilen rullade föraren ut från bilfirman – bara för att dras in i en våldsam krasch. "Det är tragiskt", säger Peter Alnelind,  vd på Bosses bil & motor.

Vansinnesfärden slutade mot en husvägg.

Vansinnesfärden slutade mot en husvägg.

Foto: Elisabeth Hedman

Luleå2019-10-25 15:40

Det var på fredag förmiddag som olyckan inträffade på Skutvikens industriområde i Luleå när en man, som hämtade en splitterny bil för ett företags räkning från Bosses bil & motor, drabbades av ett sjukdomsfall och vansinnesfärden inleddes.

Föraren som färdades i en mellangrå Subaru kom ut med hög hastighet från bilfirman på Ostrongatan och körde sedan in på Coop Norrbotten arenas parkering där han mejade ner en stolpe. Sedan fortsatte färden ut igen på Midgårdsvägen där han krockade med en annan bil. Därefter backade mannen ut på en gräsmatta där han kraschade in i en flaggstolpe och slutligen en husvägg. Där blev mannen sittandes kvar i fordonet medan många åskådare kom ut för att försöka förstå vad som hade hänt.

Peter Alnelind, vd på Bosses bil & motor säger att de aldrig varit med om något liknande.

– Vi har varit med om att bilar har blivit påkörda på parkeringen direkt efter att de hämtats på parkeringen, eller att någon har smitit efter att de kört på den nya bilen. Men aldrig på det här sättet, säger han.

När larmet kom så ryckte räddningstjänst, polis och ambulans ut till platsen för att undsätta de nödställda och städa bort skräp och sanera vägen. Trafiken stannade tillfälligt upp. En person fördes med ambulans till sjukhus. Polisen utredde olyckan och menar att händelsen beror på ett sjukdomsfall. Man har nu upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

På Coop Norrbotten arenas parkering mejade föraren ner en stolpe
På Coop Norrbotten arenas parkering mejade föraren ner en stolpe
Karta: Olycksplatsen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!