Rydfjälls beslut om framtiden

Peter Rydfjäll (S) ville lämna rollen som kommunfullmäktiges ordförande – men ärendet bordlades. Nu har partiet rett ut situationen.

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Rydfjäll (S) har dragit tillbaka sin begäran om entledigande. (Arkivbild)

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Rydfjäll (S) har dragit tillbaka sin begäran om entledigande. (Arkivbild)

Foto: Christoffer Markström

Arvidsjaur2019-11-19 12:16

Efter ett par kaosartade minuter på kommunfullmäktigesammanträdet i oktober nekades Peter Rydfjäll entledigande av ordförandeposten. Trots protester från Bjarne Hald (C) bordlades ärendet till novembersammanträdet. Nu väljer dock Rydfjäll att dra tillbaka sin begäran.

– Det blev inte mer avancerat än så, säger han.

Har ni rett ut saken inom partiet?

– Ja, det har vi väl gjort. Jag har inte haft så mycket diskussioner utan det är snarare Kenneth Lindmark som i sin roll som ordförande har pratat med de övriga och sedan kommit till mig. Sedan är det lite interna grejer också.

Rydfjäll kände inte att han hade förtroende i rollen som ordförande och jämförde situationen med att "spela på bortaplan".

– Jag gillade inte situationen och fick sagt det jag tyckte. Jag gjorde som jag gjorde för att dra saken till sin spets. Lite upp till bevis.

Har du fått de svaren du ville ha?

– Ja, hade jag känt samma sak som när jag begärde entledigande hade jag inte tagit tillbaka begäran.

Efter sammanträdet i oktober förklarade Peter Rydfjäll att han gärna fortsätter som ordförande – om förtroendet finns kvar.

– Ska man sitta på ett förtroendeuppdrag och känna att man inte har förtroende så blir det ohållbart. Men nu har det visat sig att jag har partiets och andras förtroende, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte att jag har gjort ett dåligt jobb. Visst finns det detaljer och saker som man alltid kan göra bättre, men så är det överallt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!