Markoolio vill köpa mark i Arjeplog

Artisten Markoolio har fått upp ögonen för Arjeplog och hittar han rätt fastighet i kommunen kan det bli affär.

Marko Lehtosalo, mera känd under sitt artistnamn Markoolio, är även inbiten jägare och är sugen på att köpa mark i Arjeplog om han hittar en fastighet av intresse. (Arkivbild)

Marko Lehtosalo, mera känd under sitt artistnamn Markoolio, är även inbiten jägare och är sugen på att köpa mark i Arjeplog om han hittar en fastighet av intresse. (Arkivbild)

Foto: Karin Törnblom/TT

Arjeplogs kommun2019-12-01 09:34

–  Jag har en bekant på ett skogsbolag som håller ögonen öppna åt mig, säger Markoolio, vars riktiga namn är Marko Lehtosalo,  i Svenska dagbladets söndagsintervju.

Det är den 44-årige artistens jaktintresse som gjort att han upptäckt vad kommunen har att erbjuda. Sedan han tog jägarexamen för fem år sedan har han jagat på flera olika platser i landet. Men erfarenheterna från jakten i Arjeplog tycks ha etsat sig fast lite extra. Det är framför allt att det inte är så tillrättalagt som Lehtosalo uppskattar.

– Min jakt är den karga norröver, för jag gillar den jakt som kan ta död på dig om du går vilse, säger han när han ska förklara vad som fått honom att fundera på att köpa mark i inlandskommunen.

Markoolio säger att han är ute efter 100 hektar, och säger att det skulle få honom att "känna sig som en greve". Av beskrivningen av hans drömupplägg för en riktigt bra jakt framgår dock att han kan tänka sig att kosta på sig viss bekvämlighet.

– Jag vill ta helikoptern ut och slå basläger och sedan gå på dagsutflykter. Jag får gåshud bara jag tänker på det, säger han.

Efter artistgenombrottet som rappare i slutet av 90-talet har Lehtosalo även jobbat skådespelare och musikalartist. Numera är han även framgångsrik entreprenör. Sommaren 2018 gjorde han ett av säsongens mest omtalade sommarprat, där han berättade om sin uppväxt i ett hem präglat av missbruk. 
Närmast på programmet står en show på Globen nästa helg, för att fira att det snart gått 20 år sedan han fyllde arenan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!