"Det är bara att gratulera Arvidsjaur"

Att Ulrik Bylander lämnar som rektor på Knut Lundmarkskolan för att bli skolchef ses som ett naturligt steg. Men nu måste en efterträdare hittas.

I drygt sex år har Ulrik Bylander arbetat som rektor på Knut Lundmarkskolan. Nu tar han steget vidare och blir skolchef i Arvidsjaur.

I drygt sex år har Ulrik Bylander arbetat som rektor på Knut Lundmarkskolan. Nu tar han steget vidare och blir skolchef i Arvidsjaur.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyns kommun2019-10-16 16:30

Både Bylander och Älvsbyns skolchef Jan-Erik Backman är tydliga med att skolan inte blir utan rektor utan de kommer först hitta en lösning innan han lämnar över.

– Vi lämnar ingen i sticket utan jag ska göra färdigt mitt arbete på Knut Lundmarkskolan. När vi har hittat en lösning så kan jag börja arbeta i Arvidsjaur. Det är också viktigt att vi tar hand om den som efterträder mig, säger Ulrik Bylander.

– Vi har ju samförstånd jag och Ulrik, han vet att jag släpper inte iväg han innan vi har en färdig lösning klar, säger Jan-Erik Backman.

Funderingarna på att hitta en efterträdare började redan när Bylander meddelade att han hade sökt tjänsten i Arvidsjaur. Nu blir det skarpt läge för att göra en rekrytering.

– Så fort vi har ett namn klart så kan Ulrik börja lämna över. Naturligtvis är det angeläget att det sker så snabbt som möjligt både för våran och Arvidsjaurs kommuns skull. Men det är svårt att säga något tidsförhållande, säger Backman.

Bylander har arbetat som rektor i Älvsbyn sedan hösten 2013. Han kommer att saknas av skolledningen.

– Det är ju ett jättetapp. Ulrik är jätteduktig. Jag har sagt åt han att rent egoistiskt sett så vill jag så klart inte alls att han försvinner. Men samtidigt är han redo att ta ett större uppdrag. Så det är bara för oss att gratulera Arvidsjaurs kommun till en bra rekrytering. Han är gott fostrad i Älvsbyn och redo för arbetet kan jag säga, säger Backman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!