Han får priset bland annat för "sitt kreativa och handfasta ledarskap som har resulterat i att restaurangkedjan har utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på", skriver NMC i ett pressmeddelande.

Under 2016 femdubblade Max Burgers AB utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare.

”Det känns fantastiskt kul att få det här priset och det ger en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt!” sa Christoffer Bergfors när han tog emot priset under NMC:s galamiddag i Stockholm.

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

”Christoffer är uppvuxen inom Max Burgers och med egen erfarenhet från de flesta positioner förstår han företaget och affären på unikt och initierat sätt. Han lever och sprider familjen Bergfors värderingar; viljan att ta tillvara på andra människors potential, viljan att visa vägen framåt, viljan att skapa nytt och göra skillnad. Hela företaget driver på trots avsaknad av hållbarhetskonkurrens i branschen”, säger Ylva Öhrnell, ordförande för NMC och fortsätter:

”Christoffer visar att det går att sätta upp tydliga hållbarhetsvisioner och att sedan uppnå dem i praktiken. Han går från ord till handling genom att leda företaget både från sin position som Sverigechef och som djupt involverad i produktutvecklingen. Det är precis de egenskaperna som behövs för att få till ett hållbart näringsliv.”

Juryn motivering: ”2017 års vinnare av Hållbart Ledarskap. Under Christoffers kreativa och handfasta ledning har Max Burgers AB utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på. Under 2016 femdubblade de utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare. Under 2017 lade Christoffer tillsammans med sin bror in en ny växel och utmanade hela branschen att bli mer hållbar. Företaget har länge arbetat systematiskt med inkludering och integrationsfrågor och Max har visat att det går att göra världen lite godare!”