Det fångas särskilt mycket abborrar och det är uppenbart att det simmar bamsar i många olika vatten. De flesta räcker inte för att ta sig in på listorna, men alla som deltar är å andra sidan med och tävlar om fiskeresan till fjälls som lottas ut i början av september. Det är med andra ord bara att skicka in ditt bidrag till Nappataget.

Fyra kvinnor lägger sig högt i abborrklassen. Den största på 1,7 kilo fick Sara Erkki Nordell när hon metade i Nyborgstjärn. Inger Stenbergs på 1,34 fångad i Korsträsk är inte dålig heller. Samma sak med Emma Öbergs spinnfiskade bamse på 1,31 kilo. Elvaåriga Hanna Sundberg tog en på 1,16 kilo.

I gäddklassen klarade två fiskare tiokilosgränsen. Daniel Lidström fick en på 11,05 kilo när han trollade i Östra Kikkejaur och Malin Larsson fick en på 10,25 kilo att hugga på wobblern när hon fiskade i Åbyälven.

Artikelbild

Betraktar. Sofia Borg betraktar sin nyfångade storgädda.

På harrsidan är det dock fortsatt tunnsått med anmälningar till Nappataget. Två unga fiskare, Simon Sundén, 13, och William Törnberg, 10, har dock anmält harrfångster. Simon fick en på 1,2 och William en på 0,93. Härliga harrar.

Även i öringklassen är det förvånansvärt segt. Vid den här tiden brukar det vara gott om anmälda storöringar. Reine Lestander har anmält en på 5,5 kilo och Emma Lindqvist en på 3,54 kilo. Inga dåliga pjäser.

Å andra sidan är det nu som chansen att få stor öring i strömmande vatten är som störst. Öringen börjar så smått att förbereda sig för leken längre fram i höst och blir med lite tur lättare att fånga även från land.

Nästa redovisning är den 10 augusti. Skitfiske på er!