Linnea Roslin tillhör en lika eftertraktad som efterfrågad målgrupp.

Hon har siktet inställt på att bli polis.

– Det är ett yrke som alltid kittlat och intresserat mig ända sedan jag var ung tjej, förklarar hon.

Artikelbild

| FLYTTAR. "Jag hade kunnat plugga i Umeå men det kändes mera spännande att dra till Stockholm".

Utlåtandet styrks bland annat i en PT-artikel från november 2013, där Linnea Roslin blev omskriven i egenskap av luciakandidat.

”Hon satsar på att bli polis och då behöver man vara fysiskt vältränad”, stod det skrivet.

”– Jag vill ha ett arbete som är varierande, där dagarna är olika och man inte riktigt vet hur dagen ska bli när man kommer till jobbet.” Så sade hon då. Så säger hon även i dag.

– Det ska bli skönt att komma igång med polisutbildningen den 28 augusti. Jag har valt att plugga i Södertörns högskola (i Huddinge) söder om Stockholm, dit utbildningen flyttats från Sollentuna.

Artikelbild

| ASPIRANT. Utbildningen avrundas med en termin som aspirant där Linnea valt Stockholms city som tjänstgöringsort.

– Jag hade förvisso kunnat läsa i Umeå men det kändes mera spännande att dra till Stockholm.

2,5 års utbildning står nu på livsprogrammet. Den femte och sista terminen är ämnad att genomföras ute på fältet som aspirant.

Artikelbild

| FOTBOLL. Linnea Roslin, i blå tröja, har spelat mittfältare för Storfors AIK allt sedan barnsben. (Arkivbild).

– Jag har redan valt Stockholms city för min aspiranttjänstgöring. Det blir säkert tufft men garanterat också väldigt lärorikt, säger Linnea Roslin.

Hon har full insikt i Norrbottens behov av nytillträdda poliser i en kår som bitvis brottats med besvärande tjänstgöringsluckor.

Artikelbild

| LUCIAKANDIDAT. Hösten 2013 blev Linnea Roslin omskriven som fotbollsintresserad luciakandidat med mål att bli polis.

– Ja, men det är nog troligt att jag blir kvar söderut åtminstone under de första åren. Och det borde knappast vara svårt att få förlängd tjänst typ i Stockholmstrakten, säger hon.

På hemmaplan får Storfors AIK se en lovande adept gå förlorad med flytten – moderklubben där Linnea spelat fotboll sedan barnsben. Någon ny förening i Stockholmstrakten är inte aktuell. Frågan är om tiden initialt räcker till även för bollspel i serieform?

Artikelbild

| POLIS. Linnea Roslin är redo att öppna dörren för att bli polis.

– Jag har inte tagit ställning till det, men jag har alltid gillat att träna och detta har också varit till stor nytta bland annat under fystesterna till polisutbildningen. Faktum är att jag klarade mig bra både vad gäller kondition och muskelstyrka.

– Psykologtesterna var mera jobbiga, när lämpligheten grillades runt uppslitande scenarier med våld och vapen inblandade.

Artikelbild

| POLIS. Linnea Roslin från Piteå pluggar till polis

Gymnasieepoken fullbordade Linnea Roslin på Strömbackaskolan med plugg på samhällsvetenskapliga programmet. Därefter har hon hunnit med en flera månader lång resa till bland annat Australien och Nya Zeeland, plus arbetat 1,5 år på Furunäset för Swedbanks räkning.

Digital support, har visitkortet proklamerat. Nu byts kortet ut mot en bricka som istället signalerar polisiärt stöd och support.