Om man närmade sig Fagerberget under lördagsförmiddagen, och delar av eftermiddagen, så möttes man av doften av grillning, ljudet av skott och ett glatt gäng som firade den nya älgskyttebanan. PT har tidigare berättat om renoveringen av banan. Under maj månad kom nya riktlinjer från Jägarförbundet och älgskyttebanan tvingades till en renovering för att kunna möta de nya kraven. Genom olika sponsorer lyckades de samla ihop pengarna för att kunna bygga en modern älgskyttebana, vilket fick en prislapp på 300 000 kronor.

Vid skyttebanan var stämningen god. Många satt runt grillen och drack kaffe, åt korv och diskuterade jakt, och självklart den nya banan. Samtidigt hördes skott från gevären som sköt ut kulor mot älgen som åker fram och tillbaka åttio meter bort.

– Det här känns riktigt bra. Mycket folk är här i dag och provskjuter den nya banan, säger Lars-Erik Andersson som är ordförande för Jägarförbundet i Piteå och har jobbat med att rusta upp den nya banan.

Artikelbild

| Ordförande. Lars-Erik Andersson är ordförande för Jägarförbundet i Piteå.

Seved Wiklund, som driver Fritid och vildmark, var en av sponsorerna till den nya banan. Han befann sig på plats och sköt ett par skott, och hur han pricksäker han var syntes på en skärm snett över axeln. Banan som en gång drevs analogt har nu blivit digital. Vart man träffar älgen registreras i en dator, som sedan skickar ut resultaten på en datorskärm vid skytten.

– De har lyckats bra med skyttebanan. Den fungerar verkligen jättebra, säger Seved Wiklund.