Ja, det är en ny ledare i harrklassen, Ingemar Hansson från Enköping. Han fick en harr på 1,4 kilo i Vatjenaveströmmen och Elis Kallin, Arjeplog, fick en på kilot i Laisan. Sammanlagt fyra fångstrapporter i harrklassen.

I öringklassen en ny fångstrapport, Niklas Stenbergs fisk på 2,75 kilo. Sammanlagt åtta fångstrapporter i öringklassen.

Att det fångats många fler öringar är ställt utom alla tvivel och för den som är sugen på att vinna en fiskeresa till fjälls räcker det med att vara med i Nappataget. Så var med du också.

Artikelbild

Glad. En abborre på halvkilot fångad på spinn i Alterälven, klart att 7-årige Theo Segerstedt är glad.

När det gäller abborre och gädda är det en helt annan fart. Åtta nya gäddfångster och elva nya i abborrklassen. Många är barn som landat sin första större fisk, ja, kanske den första överhuvudtaget.

Felix Sundqvist från Svanträsk är förvisso 13 år och därmed för gammal för barnklassen (tolvårsgräns), men han är en baddare på fiske. Eller vad sägs om abborre på 1,1 kilo och gädda på 7,84 kilo.

Erika Gadd (som är vuxen) är lika het med sin abborre på 1,1 kilo och gädda på 6,1 kilo.

Ingen av dem hade dock tur när Nappataget drog sex etappvinnare som belönas med presentkort på 200 kronor. Se faktaruta!

Artikelbild

Storabborrar. Erika Gadd med två storabborrar varav den största väger 1,1 kilo.

Nappataget har fått in fångstrapporter på id, sik och lax, men det finns ingen klass för det. Dessutom fiskar som är fångade utanför upptagningsområdet, det vill säga kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog. Privata vatten där inte alla kan lösa fiskekort gäller inte.

Var med du också i Nappataget och tävla om presentkort och fiskeresan. Eller rent av en ärofull seger i någon av fiskeklasserna öring, harr, gädda och abborre.