Titeln kammade hon hem då hon vann tävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken på Umeå Smakfestival.

Det är Tunnbrödsakademin som anordnar recepttävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken. Tävlingsledaren Ella Nilsson (hedersdoktor i gastronomi vid Umeå Universitet, matambassadör för Västerbotten och erfaren tv-kock) lät en femhövdad jury bedöma fem läckra tunnbrödsrullar utifrån kriterierna att de ska vara lätta att göra, mättande och goda – samt passa utmärkt för att avnjuta på en utflykt i naturen. Finalmackornas recept var inskickade av tunnbrödsälskare i Visby, Lycksele, Umeå, Järfälla och Dvärsätt i Jämtland.

LÄS MER: Expertjury korar bäsra tunnbrödsmackan

Efter noggrann smakprovning kunde juryn till sist utse tunnbrödsrullen med rökt fjällsik och kokt potatis skapad av Mari Partapuoli från Lycksele till segrare med motiveringen: ”En smakexplosion i norrländsk anda med toner av jord och hav. Gör utflykten till en mättande njutning!”.

Mari får genom segern titeln Årets Tunnbrödsinspiratör samt 1 000 kronor i presentcheck.

– Är det sant! Det var verkligen roligt! säger den glada vinnaren. Jag älskar verkligen kombinationen rökt sik och kokt potatis, och i övrigt brukar jag ta vad jag har. Norrländska smaker är härligt!

Vill du göra Maris segermacka har du receptet här:

Tunnbrödsrulle med rökt sik, potatis och avokado

4 portioner

4 msk creme fraiche

2 st små avokado

4-6 tsk pressad citronsaft

4 mjuka tunnbröd, helst med brödkryddor

Smör

4 st kokta, kalla potatisar, tunt skivade

1 rökt fjällsik i mindre bitar

Blanda creme fraiche med mosad avokado och citronsaft.

Bred smör på brödet, lägg på potatisskivorna, röran och fiskbitarna.

Rulla ihop och servera!