Det var kanske tur att ägaren till Buicken inte lämnat nycklarna i, för Eddie Lindskog 1,5 år från Gammelstad hade inga problem med att hitta reglagen. Han och flera kusiner Lindskog med föräldrar besökte Trundön på lördagen då byaföreningen arrangerade bilträff i samarbete med Norrlands motorhistoriker (NMH) i Piteå.

– I fjol fick vi flytta träffen tre gånger på grund av dåligt väder men nu är det ju bra, sade Ruth Larsson, ordförande i byaföreningen.

Klädd i 50-tals stass pekade hon ut över bilfesten där folk surrade kring bilar, fikade och åt hamburgare. Mona och Niklas Torneus från Boden underhöll med 50- och 60-tals hits på ett lastbilsflak.

Artikelbild

| I SOFFAN. Eddie Lindskog, 1,5 och kusinen Ludwig Lindskog tog plats i framsätet på Buicken.

Solen sken över arrangemanget som hölls nära Trundöns båthamn. Martin Johansson från Altersbruk kom med sin och sonen Johans fina Willys 1953. Det blev inget motorbyte i vinter men bilen rullar på.

Maria Berggren och Tommy Marklund från Piteå hade parkerat sin ovanliga Kaiser de luxe från 1953.

– Vi tog över den för tre år sedan. Sedan dess har jag bytt motor till en Chevrolet V8 350. Den gamla motorn var en V6 och det blev lite tungt att dra husvagnen med den, förklarade Tommy Marklund.

Jenny Ekepil, 16 år från Rosvik, gillar att köra epa. Hon har en Mercedes W 123 från 1983.

Artikelbild

| GLADA BARN. Vilket gäng på motorhuven. De heter Lindskog allihopa och kommer från Gammelstad. Frv: Agnes, Ludwig, Ebba och killen i knäet heter Eddie.

– Tidigare hade jag en Opel Campo men den gick sönder så då köpte vi den här i vintras. Jag har alltid varit intresserad av Mercedes. Det blir en sådan också när jag tar körkort och det ska jag ta snabbt.