Enligt uppgifter under gårdagen försvann hon någonstans på en promenad mellan Lauker och Dartsel. Under gårdagen kom det emellertid in uppgifter om att hon kan ha besökt Arvidsjaurs vårdcentral igår eftermiddag.

– Nu jobbar vi utifrån MSO, vi delar in sökområdena systematiskt. Sen söker vi av områden där det är mest sannolikt att hitta henne först. Vi är mycket mån om att få in tips från allmänheten, säger polisens kommunikatör Kristina Lantto.

Flera polispatruller med hundförare är igång med sökandet just nu och polisens helikopter är begärd.

– Vi vet inte ännu vilka resurser vi får hjälp med från försvarsmakten, men de brukar vara bra på att ställa upp, säger Lantto.

Uppdatering kl. 12.01

Från och med klockan 13 kommer Missing people delta i sökandet efter den försvunna kvinnan. Just nu är polisens hundpatruller, fjällräddare och hemvärnet igång med sökandet.

Daisy Granberg är dement och kan därför ge ett förvirrat intryck. Hon är omkring 165 centimeter lång och bar enligt uppgift tunna kläder vid försvinnandet, t-shirt, byxor och för stora skor. Polisen vill ha in tips och iakttagelser från allmänheten, ring polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering kl. 13.30

Polisens helikopter är på plats och deltar i sökandet. Polisen har varit i kontakt med vårdcentralen i Arvidsjaur och samlat in uppgifter om när hon senast har besökt den, men sökandet är fortsatt koncentrerat till området mellan Lauker och Dartsel. Missing people har skjutit upp sin skallgång till 14.30.