Det var en av polisens hundpatruller som vid 15.30-tiden fann kvinnan en bit in i terrängen inom samma område som man sökt hela dagen. Hon var förstås medtagen, men inte fysiskt skadad i övrigt och lättnaden var stor bland alla som hjälpt till i sökandet sedan hon anmäldes försvunnen på söndagen.

Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen i Norrbotten, berättar att så många som ett 70-tal personer varit inblandade i sökandet.

– Vi har haft ett 10-tal poliser på plats, hemvärnet och fjällräddarna lika många vardera och så Missing People då också, säger hon.

Artikelbild

Tidigare uppgav Elisabeth Rosengren, tillförordnad verksamhetsledare för Missing people Norrbotten, som själv rest från Luleå för att leda Missing Peoples insats i Dartsel att det rörde sig om cirka 40 personer.

– Vi har ett 40-tal sökare på plats. Det är väldigt blandat, en del har varit med förut och en del är med och söker för första gången, säger Elisabeth Rosengren,

– Det är ett ganska stort område vi ska söka av, så vi kommer bilda en skallgångskedja där vi går i bredd på en armlängds avstånd, sa Rosengren när sökningen organiserades som bäst under måndagen.

Några timmar senare var allt över i och med att hundföraren Roger Markaberg från Luleå återfann kvinnan. Eller snarare var det hans hund som hittade henne.

– Nu är vi bara så oerhört lättade och glada och vill verkligen skicka ett stort tack till alla som engagerat sig i sökandet, sa Kristina Lantto när sökandet blåsts av.

Daisy Granberg anmäldes försvunnen vid 19-tiden på söndagskvällen. Detta då hon lämnat sitt hem i Dartsel på söndagsmorgonen av allt att döma för en promenad och sedan försvunnit spårlöst någonstans mellan Dartsel och Lauker.

Eftersom hon är dement och stundtals förvirrad drogs ett stort sökuppbåd igång.

Det aktuella området och vägar i närheten söktes igenom under natten mot måndag, men utan resultat.

Från polisens sida har man sökt både med hundpatruller samt polis till fots och med helikopter med värmekamera.

Så fort kvinnan hittats underrättades anhöriga och sökandet avblåstes, Daisy Granberg fördes till vårdinrättning för kontroll och vård, men uppgavs vara vid förhållandevis god vigör.

Hon var vid medvetande då hon hittades, medtagen men i övrigt till synes oskadd, uppger polisen.